Infó Világ Alkotókör Termékek Játékok Fórum
WGL: Szellem-sziget vázlat

( Honlaptérkép ) Főoldal - Világ - Beltenger - Szellem-sziget - Vázlat


Alkony kiegészítésterv

Helyszín: Beltenger

Ezen a szigeten, valaha emberek éltek, de a pusztításra tekintettel, visszahúzódtak a földbe. Ahogy ásták barlangrendszerüket, az egyik alagút végén egy portál alakja botakozott ki. Átláttak a másik oldalra, de senki sem mert átmenni az ott dúló mágikus viharok és állandó sötétség miatt. Aztán egy napon pár jövevény lépett át a kapun, és mivel nagyon hasonlítottak az ott élőkre, barátaikká fogadták oket, és szövetségre léptek velük. Az ittlakók először semmi érdekeset nem vettek észre a jövevényeken, néha eltüntek, de ez akkor még nem volt olyan érdekes. Hagyták, hogy a betelepültek háljanak az asszonyokkal, de nem tudták hogy semmiképpen sem születhetnek emberek, mert a meakrod gén erősebb az emberinél. Az itt élő emberek ennek hatására lassan kihaltak, de az utolsók még látták, hogy mit művelnek a fennmaradtak. Láthatták, ahogy feltámasztják a holtakat és munkára fogják oket. Mikor már ki lehetett merészkedni a felszínre, 10000 élőholt szolgával kezdték el építeni a várat, ami fel is épült cirka 9 év alatt. Megesett néha, hogy hajósok tévedtek erre, de mikor meglátták, a szolgák aszott bőrét, sorvadt testét, és láthatóan mágia mozgatta lépteit, azonnal hátat fordítottak a szigetnek és nem is tértek vissza többé. Így aztán elhíresült, hogy ez a hely Szellemsziget, és lakói kizárólag élőholtak és hasonló lények. Több bátor ember is nekivágott a feladatnak, hogy felderítse a szigetet, de vagy nem mertek kikötni, vagy soha többé nem értek vissza. Később a meakrodok rájöttek, hogy a helyi éghajlat miatt, nem képesek tökéletesen megállítani a rothadást, és ezért minden 10. évben elindulnak délnek, hogy új szolgákat szerezzenek. Már a hajó sem szokványos amin érkeznek, mert csontból áll össze, de akkor már végképp megrökönyödnek a megtámadt halandók, mikor ezek a csontok életre kelnek, testet alakítanak ki és perceken belül egy csontvázseregé alakul át a hajó. Minden esetben tízezer halandót ölnek meg, de mindig úgy, hogy az elvérezzen és ne tegyenek nagy kárt a testben. Mikor ez megvan, visszatérnek a szigetre és újabb 10 évig nem hallani róluk... vagy csak nem ér haza az, aki tud valamit.

A meakrod: Humanoid faj, nagyon hasonlít az emberre. Egy szem elütő tulajdonsága, hogy természetes adottsága az élőholt-teremtés. Dolgozni nem szeretnek, inkább mindent a szolgákra hagynak. Külsőleg annyiban térnek el az embertől, hogy fakó a bőrük, ránőtt fogakkal rendelkeznek, és a küldökük környékén csápok nottek. Hátukon a bőr elszarusodott, és egymásra fekvő "páncélt" alkot. Mindezt viszont jól takarja a rájuk jellemző, mindent eltakaró ruházat, ami álltalában méregzöld színű.

A sziget: A sziget közepes méretű, egy szem kiemelkedő építménye a Sötét Vár, ahol a meakrod-tanács lakik. Állandó mediterrán éghajlat, és lombhullató, sűrű erdő és köd jellemzi. Az egy szem létező, erdőmentes terület a vár és környéke.

A vár: Bástyákkal rendelkezo erődítmény, ami inkább a látványért van, minthogy védelem céljából. Sziklás falai alig 1 méter vastagok. A vár belső terei igen tágasak és jól szellőznek. A vár magassága kb. 1-2 emelet. Szólni kell még a vár alatt húzódó kazamata-rendszerről, ami rengeteg kijárattal rendelkezik a sziget majd minden fontosabb pontjára.


Szólj hozzá a témához!

Összes hozzászólás új ablakban

Vissza a Főoldalra Vissza a Beltengerhez Levél írása