Infó Világ Alkotókör Termékek Játékok Fórum
Beltengeri mágia

( Honlaptérkép ) Főoldal - Világ - Beltenger - Mágia


Boszorkánymesterek Elemi sámánok Papok Varázslók

A mágia koncepciója, valamint a mágia formái, a varázslalás és az iskolák jelenleg fejlesztés alatt állnak. Pont ezért szivesen látom a kérdéseket, melyek segítenek a olvasók által felvetett pontra koncentrálva egy viszonylag végleges döntést hozni, valamint az ötleteket, melyek most még könnyen beilleszthetők a képlékeny rendszerbe.

A hozzászólásokat az Alkony mágia fórumon lehet megtenni, ide bármilyen, mágiával kapcsolatos kérdést fel lehet tenni, és bármilyen ötletet szívesen látok. A hoszabb lélegzetű írásokat viszont inkább az alkonyrpg@freemail.hu címre kérném.


A mágia áthatja az egyszerű ember gondolkodását, de igen ritkán nyilvánul meg mindennapjaikban. Az ősi mágikus tudomány elveszett, s a túlélők ritkán rendelkeznek jelentősebb adottságokkal e téren, így legtöbben csak kisebb varázslatokat tudnak létrehozni, esetleg démonok segítségét kérik, hogy támogassák meg saját csekély hatalmukat.

Az ősi tudás megőrzésére számtalan kisebb-nagyobb iskola vállalkozott a civilizáció újjáépített központjaiban. Ezek mind saját technikákat és módszereket alkalmaznak, amik legtöbbször csak nehezen vagy egyáltalán nem vihetők át más iskolák tanításaiba. A varázslók nagy része nem elég kitartó – nem várja meg, hogy az oktatás befejeződjön, megelégszik némi sekélyes tudással, és azokkal a varázslatokkal, amiket a leghasznosabbnak tartott, s nekivág a világnak szerencsét próbálni. Ezeknek a kontár varázslónak köszönhető többek közt a mágusok rossz híre, hisz e kalandorok képességeiket elsősorban mások kihasználására fordítják, pénzt és hatalmat szerezve ezáltal.

A Kataklizma során megrendült az istenekbe vetett bizalom, ám az első veszély elmúltával ismét feléledtek ősi vallások, s új hitek is megjelentek a túlélők között. A papok e különféle istenek, démonok és angyalok szolgái, akik alávetik magukat a felsőbb hatalmak akaratának, úgy tesznek, ahogy az égiek parancsolják, s ezért cserébe azok csodákat tesznek velük, s teljesítik kéréseiket. Ha azonban egy pap ellenszegül istenének, súlyos megtorlásban lehet része, ami elől nem tud elmenekülni. Az egyes istenek időről időre hadakoznak egymással, ami kihat a követőikre is, néha véres háborúkat kiváltva. Alkalmanként a hiten belül szakadár csoportok jelennek meg, ami belső konfliktusokhoz vezet, s ez a felső vezetés lecserélődésével vagy egy új egyház kialakulásával is járhat. A papok egy része csoda-tévő, mások szerzetesek, gyógyítők esetleg intrikus politikusok.

A természetben mindennek megvan a maga védőszelleme, a köveknek, a lángnak, a patakoknak, a szeleknek és az állatoknak is. A sámán e természeti szellemek manipulálásával foglalkozik. Azok hívására eljönnek, ekkor a sámán egy rituálé keretében magához köti őket szellem fonattal, s a megkötött szellemek engedelmeskednek neki, ha segítségüket kéri. E szellemek néha jóindulatúak, és akkor is segítenek a sámánnak, ha az nem kéri őket, esetleg nem tud az őt fenyegető veszélyről, ám mások rosszindulatúak, és ha a sámán megköti őket, a szellem-fonat segítségével a lelkéhez köti magát és elszívja az energiáit. A sámán nem szolgál, hanem irányít, s bár jóval veszélyesebb hivatás, mint az isteneket szolgáló papé, ám többet is nyújt, mint egy egyszerű mágus varázslatai.


Szólj hozzá a témához!

Összes hozzászólás új ablakban

Vissza a Főoldalra Vissza a Beltengerhez Levél írása