Infó Világ Alkotókör Termékek Játékok Fórum
Házőrző és vadászállatok a Beltenger vidékén

( Honlaptérkép ) Főoldal - Világ - Beltenger - Házőrző állatok


Haszonállatok Hátas és igás állatok Házőrző és vadászállatok

A kutya-, macska- és sólyom-féléken kívül elég széles választéka van a helybeli háziállatoknak. Az alább felsorolt állatokat házőrző és vadászállatoknak használják.

Harci Ugrógyík: Az egy-másfél méteres, falkában harcoló pusztai ugrógyík háziasított változata. Házak védelmére, és szabotázsakciókra egyaránt felhasználják őket. Értelmesek, képesek egymással kommunikálni, felismerik a veszélyt, és meg tudják szokni a velük dolgozó embereket, bár rájuk is veszélyt jelentenek, ha azok óvatlanok. Három-négy ugrógyík tökéletesen elegendő egy vidéki kastély kertjének védelmére, s pillanatok alatt eliminálják a veszélforrásokat.

Őrgyík: Bivaly termetű agresszív növényevő, erős territoriális ösztönnel. A gazdáját megszokja, s annak vendégeit is, valamint a gazda jelezheti, hogy nem jelent fenyegetést egy újonnan érkező. Azonban, ha idegen próbál behatolni a területére, és jelzést se kap, akkor bedühödve ront rá. Általában kapuk és raktárak környékén tartják 6-10 méteres, erős láncon. Busa fejét és hátát erős páncél borítja, orrszarvával és patáival pedig könnyen agyondög vagy eltipor bárkit, aki az útjába kerül.

Osonó Bogár: Nyomkövetésre használják, fél méter körüli sötét színű, kemény páncélú bogarak. Ha szagot kapnak, tucatjával iramodnak áldozatuk után, s ha utólérik, csak csontmaradványokat hagynak.

Óriás Őr-Szöcske: A pusztai raktárak vagy bányák védelmére használják. Bár nem tesz különbséget a gazdái és ellenségei között, a tulajdonosok mindig magukkal cipelnek füstülőket, ami miatt a szöcske elkerüli őket. Ha a vadászterületére bárki betolakodik, hatalmas ugrásokkal hamar beéri és szétcincálja.

Őr-Sáska: Óriás imádkozó sáska, ami képes felvenni környezete színét, s óvatos lépteivel könnyen megközelíti áldozatát. Gazdáinak mindig maguknál kell tartani a sáska számára ismerős illatokat tartalmazó amulettet, különben őket is betolakodónak veszi és végez velük.

Vadászgyík: Fél métertől másfél-két méterig változó méretű varánusz-szerű gyíkok, némelyikük mérgező, mások kiváló érzékeik vagy erős agyaraik, karmaik miatt kerülnek felhasználásra. Széles körben alkalmazzák őket, vadászatra, nyomkövetésre, házőrzésre és személyvédelemre.

Vadász Szitakötő: Fél-egy méter hosszú, 4-5 méter szárnyfesztávú állat. Bár nehezen idomítható, idővel kiváló vadász válik belőle. Harapása bénító mérget juttat az áldozatba, ami egy embert azonnal kiüt, nagyobb állatokat pedig kábává tesz.


Szólj hozzá a témához!

Összes hozzászólás új ablakban

Vissza a Főoldalra Vissza a Beltengerhez Levél írása