Infó Világ Alkotókör Termékek Játékok Fórum
Haszonállatok a Beltenger vidékén

( Honlaptérkép ) Főoldal - Világ - Beltenger - Haszonállatok


Haszonállatok Hátas és igás állatok Házőrző és vadászállatok

A haszonállatok, akárcsak az Alkony világának többi élőlénye, elég vegyes képet mutatnak. Rovarok, gyíkok egyaránt előfordulnak a hagyományos háziállatok között.

Gömböc: Egy értelem nélküli amőba-szerű lény, ami gyakorlatilag bármilyen szerves táplálékon elél, és időről időre le lehet belőle vágni egy-két kilónyi főznivaló húst. Főzés közben szétmállik a levesben, sűrű és tápláló.
Hízógyík: Egy-másfél méteres varánusz-féle, amit folyamatosan tömnek, s így egyre jobban megdagad. Levágott fejét gyakran használják kerítések díszítésére.

Mézbogár: Egy lapos, egy-másfél méterre megnövő bogár-fajta. Megfelelően táplálva a hátán lévő mirigyek édes nedveket termelnek. Felhizlalva a potroha igen ízletes.

Sonkadisznó: Regenerálódásra képes rusnya fejű, de zamatos állat. Ha levágják pár testrészét, de adnak neki elég szemetet, amit felzabálhat, idővel újranöveszti őket. Általában pincében tartják őket, talán a sötét jót tesz nekik. Troll disznónak is nevezik az öngyógyuló képességei miatt.

Szemétevő: Egy 2-3 méteres százlábú fajta, a kitines részek közötti hús ehető, és elég igénytelen állat. Nagyobb testvéreit málha hordására is használják

Törpe pajzsfejű gyík: Mintegy tehén méretű, masszív állat. Fejét erős páncélzat borítja, melyből szarvak és taréjok álnak ki, melynek színe tenyészettől függően változik. Irháját és a fejét védő pajzsot vértek készítésére használják fel. A pajzsfejű gyíkot alkalmazzák vágó és igásállatként is, s olykor lovagolnak is rajta, habár gyorsasága elmarad a többi hátasgyíkhoz képest.


Szólj hozzá a témához!

Összes hozzászólás új ablakban

Vissza a Főoldalra Vissza a Beltengerhez Levél írása