Infó Világ Alkotókör Termékek Játékok Fórum
Elemi sámánok

( Honlaptérkép ) Főoldal - Világ - Beltenger - Mágia - Elemi sámánok


A Beltenger és a Rowlind puszta vidékén legelterjedtebb és leginkább elfogadott mágiaforma az elemi sámánoké. A Rowlind pusztán sokfelé találhatóak elemi szentélyek, és szinte mindenhol lehet találni sámánokat a nagyobb településeken.

Az elemi sámánok a természet erőit használják fel saját céljaikra. A papokkal ellentétben nem alázatosan imádják a természet szellemeit, hanem kihasználják az általuk nyújtott lehetőségeket, s cserébe ajándékokat adnak nekik, hogy kiengeszteljék őket.

Az elemi sámánok által használt négy elem a Föld, a Lég, a Tűz és a Víz. Az ezekhez tartozó szellemek mindenhol megtalálhatóak a világon, s őket kötik magukhoz a sámánok.

Kadmon - Földsámán Kadmon - Légsámán Kadmon - Tűzsámán Kadmon - Vízsámán
Földsámán Légsámán Tűzsámán Vízsámán

A természet többi elemét, és más szellemeket mások uralnak: a Természet energiáit a druidák, a Halálét a nekromanták, az állatszellemeket az állat-sámánok, az emberszellemeket pedig a szellemidézők.

Az elemi sámánok általában magányos életet élnek, vagy kisebb csoportokban dolgoznak. A csoportok általában ugyanahhoz az elemhez tartoznak, nagyon ritka a több elemhez tartozó sámánokból álló csoport. Bár olykor van közöttük ellenségeskedés is, ez inkább annak köszönhető, hogy a különböző elemi sámánok világszemlélete gyökeresen eltér egymástól.

Az elemi sámánoknak a varázsláshoz nincs szükségük különösebb mágikus tehetségre. Ha csak egy kicsit is konyít valaki a mágiához, az képes megtanulni a sámánok varázslatait. Ezért is népszerű ez a mágiaforma a varázslás tudományát elsajátítani vágyók körében.

Ha valaki sámánná szeretne válni, találnia kell egy mestert, vagy egy csoportot, aki hajlandó tanítani. A varázslókkal ellentétben a sámánok ritkán kérnek pénzt (vagy legalább is nem túl nagy összegeket), így az egyszerűbb családokból származó jelöltek is próbálkozhatnak.

A sámánok időnként meghírdetik, hogy tanítványokat fogadnának, ekkor több jelölt is érkezik egyszerre, s belőlük választja ki a mester, ki lesz az, akit maga mellé fogad.

Az első próba egy rituálé, mely során a sámán megidézi az elemi szellemeket, hogy mondjanak véleményt a jelentkezőről. Ha démoni befolyás alatt áll, élőholt, átkozott, vagy más módon szennyezett az aurája, az ekkor kiderül, s ez rendszerint a jelölt halálát jelenti. Ha a szellemek úgy látják, hogy nem szimpatikus nekik, mert nem megfelelő a személyisége, akkor csak elküldik a jelöltet, bár egyes mesterek kihívásnak tartják átformálni a jellemeket.

Ha kiválasztotta a tanítványát, akkor pár évnyi szolgálat következik a sámán keze alatt. Ezalatt a sámán szolgájaként főz, mos, takarít, s hallgatja a mester tanításait. Kisebb küldetésekre is elküldhetik, ami nem igényel mágikus képességeket. A tanulóévek során megismeri a világ valódi felépítését, azt, hogy a természeti szellemek ott vannak mindenhol - minden apró rögben, minden lélegzetnyi levegőben, minden szikrányi tűzben, s minden csepp vízben.

A szolgálata során megtanulja az elemi sámán mágia elméletét, s alapszinten megismeri a többi mágiaformát is.

Ha a sámán úgy ítéli meg, hogy már eleget tanult alatta, akkor elkezdi megtanítani az alapvető idézésekre, mellyel magához tudja hívni a szellemeket, majd a szellem-kötésre tanítja, amivel magához tudja őket kötni, hogy varázslatokra tudja őket kérni.

Ha már jól megy neki az idézés, akkor kezdődik el a valódi sámánná való képzése, s megtanulja a választott eleme varázslatait.

Az elemi szellemek a sámán által felkínált asztrális energia miatt kötődnek hozzá. A szellemek közül azonban sokan tehernek érzik, hogy ezért cserébe segíteniük is kell, s rossz szemmel néznek a sámánra, aki varázslat használatára kényszeríti őket. Az ilyen szellemek igyekeznek ellenkezni a sámánnal, vagy akár meg is szökhetnek tőle, amikor a segítségüket kéri. Egyes rosszindulatú szellemek akár a sámánt is megtámadhatják. Ha a szellem kárt tesz a sámán aurájában, akkor aura-gyógyász tud rajta segíteni.

Kadmon


Szólj hozzá a témához!

Összes hozzászólás új ablakban

Vissza a Főoldalra Vissza a Beltengerhez Levél írása