Infó Világ Alkotókör Termékek Játékok Fórum
Figurák konvertálása

( Honlaptérkép ) Főoldal - Játékok - Szerepjáték - Warhammer Battles - Konvertálás


Ami fontos, hogy az Alkony csatákban ritkán vesznek részt szervezett, egyenruhás seregek, inkább csak összecsapódott bandák, martalócok, zsoldosok, akik jó zsákmányt remélnek a csata után.

Ezért érdemes több fajta figurát összevegyíteni egy-egy csoportba, és pl. a Káosz figurák változatossága minden sereghez adhat egy kis plusz hangulatot, mert pl. a sereg vezére szerzett egy ősi theldarin vértet, és most azt hordja.

A Káosz figurákat fel lehet használni az Átok hatásának érzékeltetésére is, és több seregben is teljesen elfogadott, ha pár katona kicsit más, mint a többi. (Kivéve a sekturoknál.) A Mordheim Cult of the Possessed figurái is alkalmasak e fenti célra.

Elég sok Alkony nép használ hátasgyíkokat, erre a célra szerintem a Cold One (vagy a Horned One) a legalkalmasabb. Esetleg a Gyíkemberek Stegadonjából is el tudok képzelni valamilyen konverziót egy harci hátashoz...

A Ral Partha adott ki Dark Sunhoz egy csomó figurát, ami illene az Alkony világához, de azok szerintem más méretarányúak, mint Citadel figurák... Mondjuk, ez nem zárja ki a játékban való felhasználásukat, de azért a stratégiai játékosok körében szerintem a Warhammer figurák a legelterjedtebbek.


Dallerek

Figura: Hagyományos törpék a közelharcos fajtából. Leginkább a Troll, Óriás és Sárkányölő törpék az igazi dallerek. Csak a hajuk inkább szőke és vörös, nem narancssárga.

Festés: Általában egyszerű ruhákat hordanak, bőrük világos, hajuk szőkés.


Denírek

Figura: Hát, nem tudom... Talán kisebb méretarányú seregek ember figurái... Mert nem zömök törpék, de feleakkorák, mint egy normális ember... A hobbit figurák vannak hozzájuk a legközelebb, de nem olyan pocakosak. De hát, semmi sem lehet tökéletes. Fejük általában kopasz, akinek olyanja van, akár le is reszelgetheti a figura haját.

Festés: Általában szines ruhákat hordanak, az esti portyákhoz viszont sötét, rejtőszinű szereléseket is felvesznek... Bőrük világos, hajuk, szakálluk sötét, általában barna vagy fekete.


Rowlindok

Figura: A nem agyon-páncélozott elf figurák legnagyobb részét fel lehet használni. Ezért leginkább a Wood Elf figurákat érdemes használni, különösen a War Dancereket, de pl. a High Elf Archer egész jó, a Maiden Guard női figurái pedig szinte tökéletes rowlind nők, a Dark Elfek közül pedig a Witch Elfek is igen jók. Ez utóbbi kettő azért hasznos, mert a rowlind csapatokban azért elég nagy arányú a női harcosok száma. Ami nem árt, hogy a rowlindok lobogó ezüst vagy arany-szőke haja jól látszódjon a figurán, ezért néha érdemes az eredeti sisakos figura fejét lecserélni. Ha már fejcsere, a Dark Eldar Hellionok, és a régi Eldar Guardianok tarajos feje is tökéletes.

Festés: Színpompás ruhákat viselnek, ha tehetik. Bőrük barna, hajuk ezüst vagy arany.


Rassetek

Figura: Egyszerű - Skavenek. A Stormverminek a harcosabb, városi zsoldos vagy portyázó rassetek, míg a Skaven rabszolgák a pusztán élő nomád törzsek tagjai.

Festés: Szőrzetük változó színű, akár fehéres, szürkésis lehet, de inkább barnás vagy fekete.


Sekturok

Figura: Egyértelműen a Breton vagy Birodalmi figurák a legkönnyebben felhasználhatóak, de inkább az apródok és az egyszerűbb katonák, mivel a sekturoknál nem dívik a teljes vértezetben lovaglás.

Festés: A breton vagy birodalmi festés megfelel, bőrük világos, hajuk általában barna, de azért elég változatos.


Sinnarok

Figura: A sekturokhoz hasonlóan felhasználhatóak breton vagy birodalmi figurák, de mivel nem annyira zömökek, ezért akár elf figurákat is fel lehet hozzájuk használni.

Festés: Ruháik általában egyszerűek, sárgák, barnák, bőrük szine sötétebb, akár egészen barna is lehet, hajuk általában fekete, de sokan vörösre festik a tessini sinnarok közül.


Shogratok

Figura: Fogas kérdés. A hátasgyíknak tökéletesen megteszi a Cold One, de hogy legyen ráoperálva a figura ? Mert igazából azt sem tudom, hogy mi illene hozzá a legjobban... Pár káosztörpe is belefér a seregbe, de ők is olyasmik, mint a denirek, vagyis nem zömökek, inkább szikárak... Mivel sokuk Átok-sújtotta, ezért káosz-jegyeket lehet rájuk aggatni, pl. 3-4 kar, két fej, esetleg állati jegyek, mint farok, vagy akár egy farkas fejét is megkaphatja a figura... Szóval, akinek barkácsolni van kedve, elszórakozhat velük.

Festés: Színes, gyakran csiricsáré ruhákat viselnek, bőrük világos, hajuk sötét.


Tetherisek

Figura: Végső soron bármelyik emberi figura alkalmas a tetherisek ábrázolására, így hirtelen nem találtam egyet sem, ami olyan kifejezetten tetherisnek tűnt volna nekem. Mindenesetre breton, birodalmi és elf figurák egyaránt jöhetnek számításba, mivel a tetheris igen változatos nép.

Festés: Ruháik általában eléggé szedett-vedettek, ezt a szinösszeállitásban is érzékeltetni lehet, esetleg kopottá, szakadtá is lehet őket alakitani. Bőrük szine változó, az egész világostól az egészen sötét-barnáig bármi lehet.


Szólj hozzá a témához!

Összes hozzászólás új ablakban

Vissza a Főoldalra Vissza a Warhammer Battles-höz Levél írása