Infó Világ Alkotókör Termékek Játékok Fórum
Gondolatok a Warhammer Alkony kampányról

( Honlaptérkép ) Főoldal - Játékok - Szerepjáték - Warhammer Battles - Kampány


Bevezetés

Úgy képzeltem el a játékot, hogy az egyes játékosok különféle rablóbandákkal, zsoldoscsapatokkal, nomád törzsekkel, vándorló karavánokkal, hódító lovagokkal és ehhez hasonló kedves figurákkal játszanának, egy-egy terület megszerzéséért, felderítéséért vagy kifosztásáért.

Ha a játék alapjai megvannak, a Wiss Yitane környéki területen vagy a Rowlind puszta mélyén terveznék egy részletesen kialakított kampány-környezetet, ahol a harcok folynak, és így a falvak és tanyák minden játékban megegyeznek, s ha valamelyik banda valamit sikerre visz, az a többi játékos kampányában is megjelenik.

Egyelőre az alapokkal szeretném kezdeni, kisebb 10-20 fős bandákkal, amit azért a kezdő játékosok is össze tudnak állítani, ill. amit a még kezdőbb, figura nélküli játékosnak is tudnak kölcsönözni... A mágia-rendszeren már gondolkozok, de amúgy se nagyon jellemző az Alkony világára a sok mágia, és így most nem fog annyira hiányozni, később pedig sokkal több ízt ad a játéknak.

A játék maga

Minden játékosnak lenne egy karaktere, aki egy banda vezére, és az adott pontból gazdálkodva vesz magának birtokot (erőd, tanya, kovácsműhely, orvosságos ember), képességeket (akár csatákban felhasználható képességek, akár a játék közben, pl. jobban toboroz, gyorsabban gyógyulnak az emberei, stb.), egységeket (a szokásos gyalogos és lovas csapatok, valamint karakterek) és felszerelést (fegyvereket, páncélokat és a karakterek varázstárgyait).

A kampányt, mint már említettem, a Rowlind puszta vidékén szeretném játszani, ezért itt leginkább a Beltenger vidékének népeivel lehet találkozni, s azokat dolgoznám ki először... Viszont a sima Warhammer Battles Alkonyban gyakorlatilag bármilyen figura szerepelhet, s így, ha érdeklődés mutatkozik azokra is, szivesen kidolgozgatok rájuk szabályokat.

Na, ha a karakter és a bandája megvan, elkezdődik a játék. Mivel elsősorban netes kapcsolattartás alapján gondoltam a játékot, ezért a játékosok akár otthon is játszhatják, ha legalább két srác összegyűlik... Mivel az Alkony kampány csapatai viszonylag kis számúak, ezért, ha csak az egyik játékos gyűjtött korábban sereget, azt akár 3-4 kisebb Alkony csapatra is bonthatja, és máris, akár rögtön 4 játékos is részt vehet a játékban a kölcsönfigurákkal.

A kampány csatái egyrészt vezetői segitséggel mennének - pl. a két játékos kap tőlem 1-1 levelet, amiben le vannak irva az objektivák és a kilátásba helyezett dijazás, másrészt pedig a játékosok igy cselekedhetnek távoli ellenfeleik ellen, hogy pl. A és B játékos játszik együtt, és a C játékos felbéreli a B játékost, hogy megszerezzen A-tól egy varázstárgyat vagy fontosabb területet.

A játék során a csapatok fejlődnek és elhaláloznak, a megszerzett javak és területek gazdát cserélnek, vagy ha peches a játékos, akár el is veszhetnek... Hősök bukkannak fel, és az egyes játékosok segitségére vagy ellenére lesznek. Idővel persze a felszereléseknek és zsoldosoknak kialakulna az árfolyama, amin az egyes bandák cserélgetik majd egymás között őket. És persze lennének kisebb kampányok a nagyon belül, amikor adott feladatokat kell teljesiteni, és győz a jobbik. Szóval, lesz itt kavarás, ha ti is úgy akarjátok.

Ha beindul a kampány, lesz majd egy külön fórum, ahol a játékosok in-character is megbeszélhetik kisebb-nagyobb problémáikat és ötleteiket.


Szólj hozzá a témához!

Összes hozzászólás új ablakban

Vissza a Főoldalra Vissza a Warhammer Battles-höz Levél írása