Infó Világ Alkotókör Termékek Játékok Fórum
Karakter kasztok

( Honlaptérkép ) Főoldal - Játékok - Szerepjáték - m.a.g.u.s. - Kasztok


Miután az Alkony világa nem a mindenfelé bóklászó varázslóiról híres, ezért a MAGUS rendszerben játszó karakterek legnagyobb része nem fog konyítani a titkos tudományokhoz. Mivel az Alkony mágiarendszere elég sajátos, ezért még némi időbe kerül az új mágia szabályok tesztelése, de remélem, hamarosan elétek tudom tárni azokat is.

Épp ezért a kasztok megszokott választéka leszűkül azokra, akik nem használnak jelentősebb misztikus hatalmakat - a Harcos, a Gladiátor, a Lovag, a Barbár, a Bajvívó, az Amazon és a Tolvaj.

Ha bármilyen ötleted van új, Alkonyhoz illő kasztra, esetleg valamilyen alkasztra, mint amik a Harcosok, Gladiátorok, Barbárokban voltak, nyugodtan küldd be az alkonyrpg@freemail.hu címre.


Általános irányelvek


Harcos főkaszt


Harcos: Bármelyik nép tagjai lehetnek harcosok, ez az egyik leggyakoribb foglalkozás a Beltenger népei körében. Egy részük vad pusztai harcos, mások tengeri kalózok, a városállamok katonái, vagy pedig városi zsoldosok, akik a megélhetésért harcolnak.

A Beltenger népre jellemző leggyakrabban használt felszerelések:

Nép Vért Fegyver
dolar láncing, pikkelyvért, nagy pajzs lándzsa, dárda, íj, kardok
sinnar láncing, sodronying, sisak lándzsa, kardok, fejsze
tetheris bőrvért, pajzs lándzsa, tőr
rowlind bőrvért lándzsa, íj, handzsár, buzogány
jakkar bőrvért, pikkelyvért, sisak handzsár, csatabárd, buzogány
kregg-dorn sodronying, pajzs, sisak kardok, szekercék
yöder bőrvért, pikkelyvért lándzsa, dárda, buzogány
rasset bőrvért tőr
daller bőrvért, láncing, pajzs, sisak fejsze, buzogány, csatacsákány
denír bőrvért tőr, íj, dárda
shograt bőrvért, pikkelyvért, sisak íj, lándzsa, dárda, fejsze, buzogány

Gladiátor: A nagyobb városok arénáiban vérengző harcokat vívnak egymással, de a kisebb falvakban is gyakran érkeznek gladiátorok, hogy kihívják a helyi bajnokokat a nép szórakoztatására. Denír és kregg-dorn igen ritkán lesz gladiátor.


Fejvadász: Az ynevi hagyományokhoz hasonló orgyilkos klánok, szövetségek nem nagyon vannak a Beltenger vidékén, főleg nem olyanok, akik mágikus képességeket is használnak munkájuk során. Vannak azonban a Fejvadászhoz hasonló típusok.

Alkaszt ötletek:


Lovag: Szinte egyedül a sekturoknak vannak lovagrendjeik, a többi nép körében ez igen ritkán fordul elő, bár a sinnaroknak van még pár nagyobb harcos csoportosulása. Azonban egyik lovagrend sem a hagyományos, nehézpáncélos lovagokból áll, inkább csak közös cél, egy szent eszme köré szerveződött harcosokból. E rendek legtöbb tagja férfi, de női tagokat csak néhány férfiközpontú rend nem vesz fel. Északról időről-időre érkeznek a hajókkal quarrid és eloras lovagok is, de ezek igen egzotikus látványnak számítanak a Beltenger vidékén, ők maguk pedig általában nem ismerik ki magukat az új környezetben.


Amazon: Mivel igazi amazon kultúra a környéken nincs, ezért nem igazán elterjedt, de ha valakinek mégis kedve lenne rá, kitalálhat egy kisebb, eldugott vagy távoli amazon közösséget, ahonnan származik.


Barbár: Az igazi barbárok a hegyekben élő kardone-ok és a rokonaik, akik folyamatos harcban állnak a dallerekkel és segkturokkal. Rajtuk kívül más nem vehet fel Barbár kasztot.


Bajvívó: A szabálykönyvben leírt piperkőc bajvívó egyedül a távoli tengerparton élő, elfekkel kereskedő nerellon és a messzi hegyekben élő, elszigetelődött refallas népre jellemző. Egyik nép sem szerepel a népek leírásánál, őket kezeljük a játék szempontjából erigowinak, és egyik se kapjon semmilyen nép-módosítót.


Alkaszt ötletek:

Vándor: A vidéket járja, ismeri a puszta minden szegletét, s vadászként, nyomkeresőként is nagy hasznát veheti a csapat.


Szerencsevadász főkaszt


Tolvaj: A városi karakterek leggyakoribb foglalkozása. Minden nép tagjai lehetnek tolvajok, bár kardone-ok, sekturok és dallerek ritkán alacsonyodnak ide, ők inkább erővel veszik el, ami kell nekik. A tetherisek, rassetek és denírek legnagyobb része tolvaj.

A Tolvaj kaszt alapján kihozható változatok:


Bárd: Fény és hangmágiával manipuláló szerencsevadász dalnokok nem nagyon találhatóak meg az Alkony világán, énekesek és vándor zsiványok azonban annál inkább.


Harcművész főkaszt


Harcművész: Ynevi harcművészekhez hasonlók nem nagyon találhatóak, mivel az Alkony világán a harcosok inkább csak a harci technikák, mint a lélek fejlesztésével foglalkoznak, ezért Harcos kasztból érdemes őket kihozni, megfelelően magas harci képzettségekkel (Fegyverhasználat Mf, Lefegyverzés, Fegyvertörés), vagy Harcos kaszthoz köthető harcművészeti stílusok felhasználásával.


Kardművész: Harcművészekhez hasonlóan Kardművészek sincsenek az Alkony világán.


Mágiahasználó és Pap főkaszt


Az Alkony világán a mágia használata teljesen más úton indult el, mint Yneven. A mágiahasználó kasztok is más jellemzőkkel rendelkeznek. Ynevi mágiahasználó és pap kasztok nem léteznek az Alkony világán.


Vannak ötleteid vagy kérdéseid a M*A kasztokhoz? Szólj hozzá a témához!

Összes hozzászólás új ablakban

Vissza a Főoldalra Vissza a Szerepjátékokhoz Levél írása