Infó Világ Alkotókör Termékek Játékok Fórum
Káosz RPG Alkony - Fajok

( Honlaptérkép ) Főoldal - Játékok - Szerepjáték - Káosz RPG - Fajok


Noro cikke
Kadmon bejegyzéseivel

A főérték-pontokból megvásárolható különleges képességek nem léteznek.

A főérték-módosítók a minimumra és maximumra egyaránt érvényesek. Tehát pl. ha egy jakkar ork +5-öt kap a fizikumára, az azt jelenti, hogy 30-90 helyett 35-95 közötti fizikuma lehet. A konkrét értékre viszont ezek a bónuszok nem járnak! Tehát a konkrét fizikum továbbra is annyi, amennyit a 220 pontból ráosztasz, csak most az új min-max közé kell esnie.
Továbbá mindig az adott fajt kell módosítani. Tehát pl. a Rowlind elf -10 Tudata a Káosz-beli "alap" elfhez képest értendő, nem az emberi fajhoz képest.

Emberek:

Dolar: Változatlan
Sinnar: Változatlan
Tetheris: 500 Jp-vel többet kapnak induláskor. Ezt az "éjszaka jártasságaira" (azaz alvilági jártasságokra) kötelesek költeni.

Állatemberek:

Rasset patkányember: A Káosz RPG manók számértékei tökéletesen leírják a Rasset (patkányember) fajt. Ő az egyetlen, aki főérték-pontból felveheti a manók méreg-ellenállását is, de csak alapszinten (10 pontért). Karmai 1-et adnak a pusztakezes sebzés szorzójához (fegyvererejéhez).

Elfek:

Rowlind Elf: -10 Tudat. Megkapják az Éjjeli látás előnyt 1800 Jp-nek megfelelően (azaz 20 méterig lát tökéletesen, és kb. 80 méterig jobban, mint az ember), de ezt a Jp-t nem kell kifizetniük.

Orkok:

Jakkar ork: +5 Fizikum, -5 Tudat
Kregg-dorn ork: +5 Tudat
Yöder ork: +5 Fizikum

Törpék:

Daller törpe: Változatlan
Denír törpe: -5 Fizikum, +5 Rátermettség
Shograt türpe: -10 Tudat, +5 Rátermettség. Kötelesek felvenni valamilyen fizikai hátrányt, melyért csak fele Jp-t kapnak.

Az Alkony világán nem létező (vagy nagyon ritka) Káosz RPG fajok:


Szólj hozzá a témához!

Összes hozzászólás új ablakban

Vissza a Főoldalra Vissza a Szerepjátékokhoz Levél írása