Infó Világ Alkotókör Termékek Játékok Fórum
Karakter kasztok

 


Egyelőre csak a Fegyverforgató és a Zsivány kasztok játszhatóak, mert a mágia-rendszer és a vallások még alakulófélben vannak. Mindenesetre tervbe lett véve, hogy képzettségként minden kaszt megtanulhat majd pár 1. vagy 2. szintű varázslatot, akkor is, ha köze sincs a varázslhoz...


Fegyverforgató kasztok

Harcos - Gyakorlatilag bármilyen harcos kitet fel lehet venni.

Paladin - Nem javaslom, és egyelőre még a mágia-rendszer sincs igazán tisztázva...

Vándor - A hagyományos vándor-kép (az erdők vidám bajnoka) nem nagyon illik az Alkony hangulatába, ezért javaslatokat várok a beillesztésre.

Lovag (Dragonlance) - A lovagok nincsenek nagy számban, de azokat kb. úgy képzelem el, mint a DL-ben leírt Korona Lovagok (akik nem tudnak varázsolni).

Tengerész (Dragonlance) - A Beltenger vidékén elég sok akad belőlük, kitként a Pirate-et vagy az Outlaw-t javaslom.


Zsivány kasztok

Tolvaj - Bármelyik kit, minden mennyiségben.

A játékhoz javaslom azt az opcionális szabályt, miszerint a Tolvaj karakter nem a PHB-ban megadott 8 tolvajképzettséggel indul, hanem választhat 8-at a Tolvajképzettségek listájából, és minden 10. szinten kap egy újat, s utána 5 szintenként még egyet. (Bővebben: l. High Level Campaigns)

Tolvajképzettségek:

Bárd - Amíg nem készítem el a mágia-rendszert, egyedül a Dark Sun szabálykönyvben leírt bárdot ajánlom játszani. A DS bárd mellé is ajánlom még a Blade, Jongleur és Gipsy kit-et, de végső soron bármelyiket lehet választani, ami nem a mágiára ad bónuszokat.

Kereskedő (Dark Sun) - Bár hivatalosan nem Zsivány alkaszt, mégis minden jellemzője ide köti.


Szólj hozzá a témához!

Összes hozzászólás új ablakban

Vissza a Főoldalra Vissza az AD&D-hez Levél írása