Infó Világ Alkotókör Termékek Játékok Fórum
Festési tanácsok - Sharn, a Vihar Fia

( Honlaptérkép ) Főoldal - Játékok - Makettezés - Festés - Sharn


Sharn, a Vihar fia egy barbár hadúr. A fejemben elég jól kialakult kép élt róla, ez alapján kezdtem el válogatni a figurák között. Mivel gyalogos és lovas figurát is akartam róla, ezért elsősorban a lovas figurákat néztem át, és legfeljebb majd átalakítom az egyik lovast gyalogossá.

Egy másik lehetőség lett volna derékban elvágni a figurát, elkészíteni a felsőtestét, és utána egy lovas, majd egy gyalogos lábat festeni hozzá, s dróttal összeilleszteni középen, hogy mind lovasnak, mind gyalogosnak használni lehessen.

Figura választás

A lovas figurák között megtaláltam egy lobogó köpenyest, ami érzésem szerint elég jól elkapta Sharn megjelenését. Mivel a gyalogos figurák közül nem emlékeztem olyanra, ami tetszett volna, és mivel már nem akartam tovább válogatni Két figurát vettem elő a köpenyes lovasból, hogy az egyiket átalakítsam gyalogossá.
A sors iróniája, hogy a lovas figurák közül az általam választottnak történetesen van egy gyalogos változata, bár az enyém dinamikusabb lett. Ha hamarabb megtalálom, valószínűleg ezt használom, és nem kezdek neki a lovas átalakításának.
A lovashoz kiválasztottam egy vágtázó lovat, ami tökéletes volt a hadúr hangulatához.
Itt elkövettem egy hibát, mert nem ellenőriztem festés előtt, hogy passzol-e a lovas figura a választott hátasához... Végül kiderült, hogy sajnos nem ül meg a lovon rendesen. Festés előtt melegítéssel még meg lehetett volna oldani a problémát, így viszont egy kicsit lötyög a lovon a figura.

Gyalogossá alakítás

Először is átgondoltam, hogy mit akarok kihozni a figurából - a rohamozó lovas barbár párjának egy rohanó figurát akartam.
Felmelegítettem a figurát hajszárítóval, és a melegtől megpuhult lábát összenyomtam egy fogóval. Ezután tovább melegítettem, a fogóval tartva a lábát, míg be nem állt egymás mellé a két lába. Ezután kézzel kezdtem irányba hajlítani - a jobb lábat egyenesre, míg a balt hátrahajtottam, hogy a futás látszatát keltsem.

Figura kifestése

A két figurát egyszerre festettem, hogy minél inkább megegyezzenek a színeik, és tényleg csak a póz legyen köztük a különbség.
Először is sötétbarnával alapoztam a figurát.
Ezután sötétbarnával még egyszer átfestettem a nadrágját, hogy egységes barna színt kapjon.
Kifestettem a csizmáját és a haját feketére.
Bőrszínnel szárazecseteltem az arcát és a testét.
Vörössel kifestettem a kardtartót és a köpenyét. A köpeny a vörös alatt lévő barna alapozó miatt sötét árnyalatú lett, ezért amikor az első adag vörös megszáradt, egy újabb réteget vittem fel óvatosan (majdnem szárazecsetelve) a kiemelkedő részeire
Világosbarnával szárazecsetelve kiemeltem a figura övét, kardtartó szíját és a nadrág hajlatait.
Ezüsttel kifestettem a kardját.
Zölddel kifestettem a köpeny csatját és a kardmarkolat díszítését.
Végül egy-egy fehér pöttyöt tettem a szemekre.

Lovas Sharn előlről Lovas Sharn hátulról Gyalogos Sharn előlről Gyalogos Sharn hátulról

Amint az a képen látszik, a festés nem lett tökéletes, bár a képeken látható hibák egy jelentős részét a kép készítése közben a figura csillogása adja. A lovas figura hajának aljára rákenődött a vörös festék a köpeny festése közben - ezt alkalmasint ki fogom javítani.

A ló kifestése

Fekete alapozással kezdtem.
Ezután sötétszürke színt kevertem, amivel felvittem szárazecsetelve többszörre a következő réteg festéket.
Majd a szürkéhez egyre több fehéret kevertem, s az egyre világosodó színnel egyre inkább a kiemelkedő részeket festettem le.
A ló patáját és a nyergen lévő felső szíjat feketével festettem ki, a ló sörényét és farkát pedig feketével szárazecseteltem.
A nyerget ezüstszínnel szárazecseteltem
A szíjakat barnával húztam ki, majd barnával szárazecseteltem a nyereg egyes részeit, hogy kopottabb megjelenése legyen.
A ló mindkét szeme kapott 1-1 fehér pöttyöt.
Végül sárgára festettem ki a lábai alatt a füvet, ami kicsit túl élénk lett, és úgy néz ki, mintha tűz felett futna át - ezt legközelebb valószínűleg kicsit tompítom.

A ló jobb oldala A ló bal oldala

A csapatom vezére ezzel elkészült, már csak hozzá illő harcosokat, és néhány varázslót kell kifestenem, hogy teljes legyen a banda.

Kadmon


Szólj hozzá a témához!

Összes hozzászólás új ablakban

Vissza a Főoldalra Vissza a Makettezéshez Levél írása