Infó Világ Alkotókör Termékek Játékok Fórum
Festési tanácsok - Beltengeri népek kifestése

( Honlaptérkép ) Főoldal - Játékok - Makettezés - Festés - Beltengeri népek kifestése


Bőrszín és hajszín

Emberek: Általában a bőrszínűtől a kreolon át a sötétbarnáig terjed, de általában inkább sötét. Hajuk színe sötét, általában fekete vagy barna, ritka közöttük a szőke és a narancsvörös. A nők olykor vörösre festik a hajukat, s ezt a szokást olykor a férfiak is követik. Javaslom a normál testszínű festéket a nőknél, a férfiaknál pedig érdemes barnával keverni.

Rowlindok: Bőrük sötét, barnás vagy feketés, a hajuk ezüst, fehér vagy aranyszínű. Bőrszínhez a fekete vagy sötétbarna alapot érdemes világosbarnával vagy testszínű festékkel keverve szárazecsetelni az arcvonások kiemeléséhez. Szemüket hangsúlyossá lehet tenni egy nagy fehér folttal, az ügyesebb kezűek akár egy kék vagy zöld pöttyöt is tehetnek a közepébe.

Elfek: A bőrük színe világos - testszínű festék, esetleg fehérrel világosítva.

Orkok: Sárgásbarnától a sötétbarnáig terjed, olykor szinte feketés is lehet. Hajuk színe sötétbarna, szürke vagy fekete.


Ruházat

A figurák kifestésére általában természetes színeket használjunk (barna, sárga, vörös, zöld). Érdekes változatosságot hozhat, hogy itt az állatok és növények színe az Átok és a mágikus hatások miatt bármilyen lehet, olyan is, ami a Földön természetellenes lenne. Pl. lehet valaminek világoskék vagy vörös szőrméje, lila, esetleg aranyszínű csontja, vagy nőhet valahol zöld vagy narancsszín kérgű fa.

A ruházkodás elég változatos, vannak, akik félmeztelenül mászkálnak, de legtöbben igyekeznek védeni magukat a naptól és széltől - tunikát vagy tógát viselnek, lábukra nadrágot vagy szoknyát húznak. A sivataglakók vastag burnuszokat is viselhetnek, amit a Beltengerhez érve sem vetnek le. Lábaikon szandált vagy sarut viselnek, a vándorok csizmát, bakancsot.

Népekre jellemző ruhák

Sinnar: Általában sárga, barna és zöld ruháik vannak. Lel Tessin környékén könnyen állítanak elő vörös festéket, ezért ott a vörös is jellemző. A városlakók általában csak rövidnadrágot és egy tunikát viselnek, vándoraik hosszú ruházatot és csuklyás, sárga vagy szürke köpenyt viselnek. Színes köpenyt csak a nemesek viselnek. Ha harcba indulnak, gyakran öltenek egyenruhát - hasonló ruhadarabokat, hasonló színnel. Páncéljaikra gyakran ráfestik a vezetőjük vagy a csapat jelét.

Tetheris: Ruháik szedett-vedettek, attól függően változnak, hogy hol szerezték be. Jellemző rájuk a csiricsáré, színes ruha, s akkor is hajlamosak ragaszkodni egy-egy ruharabhoz, ha az kényelmetlen vagy nem praktikus. Csapathoz való tartozásukat általában egy-két hasonló ruhadarab jelzi - pl. egy vörös fejkendő, vagy egy zöld ing.

Rowlind: Színes, díszes ruhákat viselnek, élénk színű köpenyekkel. Csatába indulás előtt gyakran félmeztelenre vetkőznek, s harci színekkel festik ki magukat. Ez a harci szín általában fehér vagy vörös, s főleg attól függ, hogy a harc előtti haláltánc során a szellemek (és a tetemes mennyiségű elfogyasztott bódítószer) mire ihleti a harcost és a társait.

Kregg-dorn: A rendezett ruházat jellemző rájuk, és változatos, de nem rikító színeket viselnek. Kereskedőik általában barna, zöld, olykor kék ruhákban járnak. Katonáikra jellemző a rendezett megjelenés, egyenruhák, azonos fegyverzet, és címerek viselése.

Jakkar: Szeretik a színes, kontrasztos ruhákat - sárga, vörös, narancs, zöld, kék egyaránt megtalálható rajtuk. Arcukat tetoválják vagy harc előtt kifestik, hogy félelmetesebbnek hassanak. Ha nem viselnek páncélt, gyakran inget sem vesznek fel, s szabadon maradt mellkasukat harci festékkel vagy tetoválásokkal díszítik. A harci festés során gyakran démoni szimbólumokat vagy félelmetes képeket festenek fel magukra.

Kadmon


Szólj hozzá a témához!

Összes hozzászólás új ablakban

Vissza a Főoldalra Vissza a Makettezéshez Levél írása