Infó Világ Alkotókör Termékek Játékok Fórum
Hudi: A kereskedő

( Honlaptérkép ) Főoldal - Alkotókör - Írások - Hudi: A kereskedő


Artwork copyright © Donato Giancola

Már két napja kersgélte Noroirt, de a várost mintha a föld nyelte volna el. Nem talált semmit, hacsak azt a pár üszkös romot nem számítja.

Még egy domboldal -gondolta- majd a tetejéről körbenézek, hátha látok is valamit.

Fölfele menet eszrevette, hogy erre a nyomok alapján egy nagyobb csapat, sőt sereg haladhatott el.

Talán ők égették fel a várost és tényleg csak az a pár rom maradt.

Ekkor felért a dombra és az elé táruló látványtól hányingere támadt. A völgyben egy barlang előtt egy ütközet maradvanyait latta. A föld mindenütt fekete volt, mintha felperzselték volna.

Hmm, talán valamelyik katonánál van némi pénz, amivel ennek az utnak a veszteségeit pótolhatom - gondolta. Megfogta szamara kötőfékjét és levezette a dombról.

Csodálkozva nézett az égre, sehol sem látott dögevőket. Ahogy leért, megértette, hogy miért nem látott egyet sem. A látványtól hányni kezdett. Pár percig öklendezett, majd összeszedte magát.

A hullák egytől egyig össze voltak fonyadva. Megpróbálta az egyik hulla felszerelését átnézni, de viszolygás fogta el, úgyhogy letett róla, hogy akármit is elvigyen innen.

Sietős léptekkel elindult a völgy túloldala felé. Néha megállt, hogy jókorákat rugjon a szamárba, amiért nem siet elégé.

Egy ellenállhatatlan erő tekintetét egy pontra vonzotta.

Csak megnézem, - mondogatta magában- csak megnézem.

Érdekes módon, itt a fű egy kör alakban megmaradt. A kör közepén pedig egy zöldes színű drágakő csillogott.

Felvette a földről, jól megnézte, de nem tűnt ismerősnek neki.

De hiszen én egy kis senki kereskedő vagyok, honnan ismerném én a drágaköveket. De az biztos, hogy ez itt sokat ér. Fedezi vagy két hónapig az összes utamat.

Odasem figyelve lassan továbbindult. Figyelmét lekötötte a zöldes csillogás. De lehet, hogy nem is adom el, hisz nem vagyok rászorulva.

Inkább megtartom - döntötte el magában. A követ eltette tarisznyájába, és tovabb indult következő úticélja a theldarin főváros felé.

2000.10.15.


Szólj hozzá a novellához!

Összes hozzászólás új ablakban

Vissza a Főoldalra Vissza az Írásokhoz Levél írása