Infó Világ Alkotókör Termékek Játékok Fórum
Abdul a novelláiról

( Honlaptérkép ) Főoldal - Alkotókör - Írások - Abdul: Abdul a novelláiról


Az örökség

Őszintén szólva nem igazán tudok róla mit mondani, hisz’ legalább 5 éve íródott. Annyi biztos, hogy a harci jelenetre a Howard-féle Conan-novellákban leírt küzdelmek hatottak (intenzitás, vadság, ilyesmik terén). Hja, akkoriban Ő volt az etalon.


Jakkar mentalitás
(jelenleg:
Kalózos novella)

A cím mindent elárul. A jakkarok mentalitását szerettem volna megragadni. :-)


Királyok királya

A cím mindent elárul. Király… Ja, bocs, ez az előző. :-)

A tréfát félretéve - szokásomhoz híven hangulato(ka)t próbáltam meg elcsípni (magány, feledés, a világi dolgok üresége). Mindezt évszázadok távolába elhelyezve, egy homályos, meghatározhatatlan helyen.

Ha sorrendet kellene felállítani, akkor azt mondanám, hogy ezt a novellát szeretem a legjobban; ebben vagyok benne a legteljesebben, ez tükrözi legjobban a személyiségemet. Hiába, én már csak egy ilyen “rezignált, depresszív állat” vagyok, amint azt egyszer egy barátom találóan megjegyezte. :-)

A novella megírásának közvetlen kiváltója Shelley Ozymandiás című verse. Ajánlom mindenkinek elolvasásra. Ja igen, és az Anathema együttes Judgement című albumát hallgattam az írás közben. Nekik is kösz. Meg a lehangoló, esős, magányos őszi estéknek.


Yassun hite

Megintcsak egy vidám téma. :-) A végletekig kiégett és cinikus fejvadász figuráját próbáltam megrajzolni, aki már tényleg nem hisz semmiben. Elképzelhető, hogy ez a kedves fickó még fel fog tűnni valamikor… Amúgy csak érdekességképpen: a rowlind neve először Absolon volt, aztán Yhassun-ná vedlett át, s csak ezután alakult ki a végső forma, a Yassun.


Szólj hozzá a témához!

Összes hozzászólás új ablakban

Vissza a Főoldalra Vissza az Írásokhoz Levél írása